Bilişim Zirvesi 2023’ten İzlenimler ≥

Bu yıl İstanbul Fişekhane’de düzenlenen Bilişim Zirvesi 2023’ün Premium Sponsoru olarak ana sahnede biz de yerimizi aldık! #enigma teması ekseninde gerçekleşen zirvede, buluta transfer ve yapay zeka gibi kavramlar sıklıkla ele alındı. Genel Müdürümüz Hasan Kaya, “Kurumsal Servis Yönetiminde Yapay Zeka” başlığı ile özellikle Atlassian ekosistemi ürünlerinin yeni teknolojilerle entegrasyonundan işletmelerin nasıl fayda sağlayabileceğine değindi. Atlassian Platinum Partner olarak, bu önemli etkinlikte yer almak, bizim için mutluluk vericiydi. Gelin Bilişim Zirvesi 2023’ten izlenimlerimize birlikte bakalım…

#atlassian #dijitaldonusum #bilisimzirvesi2023 #enigma #atlassianintelligence #kurumsalyapayzeka

2023 Atlassian META Bölgesi, En Fazla Buluta Transferi Başarıyla Tamamlayan Partner Snapbytes

2023 yılı, META bölgesinde en fazla buluta transferi başarıyla tamamlayan Atlassian çözüm ortağı olarak başarımız, Atlassian tarafından da tescillendikten sonra, seneyi 20 yılı aşkındır Türkiye bilişim sektörünün en önemli etkinliği olarak kabul gören Bilişim Zirvesi 2023’ün premium sponsoru olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kapattık. 

Deneyimli bir Atlassian Platinum Çözüm Ortağı olarak, Agile, ITSM, ESM, DevOps ve özel yazılım geliştirme konularındaki derin uzmanlığımız ile işletmelerin Atlassian Çözümlerinden en yüksek faydayı sağlamasına katkı sağlıyoruz. Atlassian Servis Çözümleri, Jira Bulut Uygulamalarına Geçiş, Jira Danışmanlığı, DevOps ve Test Otomasyon gibi alanlarda geliştirilmiş çözümler sunarak, 2023 yılında da etki alanımızı genişletme ve değer yaratma fırsatı bulduk. Yeni teknoloji ve yaklaşımları takip ederek, bunların çalışma alanımıza yansımalarının pratik uygulamalarını gerçekleştirdik.

Bilişim Zirvesi 2023 Platinum Sponsoru Snapbytes

Bu yıl, enigma teması altında gerçekleşen Bilişim Zirvesi’nde, genel müdürümüz Hasan Kaya, ana sahne açılış konuşmalarından birini gerçekleştirdi. Konuşmasında “Kurumsal Servis Yönetiminde Yapay Zeka” başlığıyla, işletmelerin hizmet ve servislerini yönetirken yapay zeka teknolojilerine entegrasyonunun stratejik önemine vurgu yaptı. Kaya, çeşitli bilimsel ve sektörel uluslararası araştırma raporlarından elde ettiği verilerle, işletmelerin yapay zekaya yatırım yapma eğilimlerini ve sektörel anlık durumu çarpıcı bir şekilde zirve izleyicilerine aktardı.

İşletmelerin dijital dönüşümü, buluta transfer ve yapay zeka entegrasyonu ekosistemi ile ilgili bilgilerini paylaşan Kaya, özellikle yapay zeka kullanılarak, Atlassian Intelligence ve Jira Service Management gibi ürünlerle, rutin görevleri otomatikleştirmesi, AI destekli Chatbot uygulamaları ve bunun sonucunda kaynak optimizasyonu ile faydanın artırılması ve yapay zekanın kurumsal düzeyde yaygınlaştırılmasına dair içgörüler paylaştı.

Bilişim Zirvesi 2023 Platinum Sponsoru Snapbytes

Zirve Tanıtım Filmi

Bilişim Zirvesi 2023

Genel Müdürümüz Hasan Kaya’nın Konuşması

Bilişim Zirvesi 2023 “Kurumsal Servis Yönetiminde Yapay Zeka” başlığı ile Genel Müdürümüz Hasan Kaya’nın konuşmasının tamamını izlemek için tıklayın (17 dakika) ≥

Bilişim Zirvesi 2023 etkinliğinin açılış günü konuşmalarını, 700’e yakın şirket sahibi, girişimci, yönetici, teknik karar verici ve sektörel uzman takip etti ve etkinlik ana sahne açılış konuşmaları büyük bir ilgiyle karşılandı.

İşletmenizin dijital dönüşüm, buluta transfer ve özel yazılım ihtiyaçlarına yönelik sınırları zorlamaya devam edeceğimizi müjdelemek isteriz. Snapbytes ile işletmenize özel, bulutların üzerinde bir deneyim için hemen görüşelim!

Genel Müdürümüz Hasan Kaya’dan Bilişim Zirvesi 2023 etkinliği kapsamında, teknolojik gelişmelere dair notlar: 

Dünya ve Türkiye’deki teknoloji gelişmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dünya genelindeki teknoloji gelişmeler, özellikle yapay zeka, veri analitiği, nesnelerin interneti (IoT), bulut bilişim ve siber güvenlik gibi alanlarda hızla ilerlemekte. Bu teknolojiler, iş süreçlerini optimize etmek, verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve müşteri deneyimini iyileştirmek gibi pek çok avantaj sunuyor. 

Özellikle pandemi döneminde uzaktan çalışma sürecine geçiş, dijitalleşme ihtiyacını daha da hızlandırdı. Bu nedenle, şirketler ve hükümetler, teknolojiyi işlerine ve hizmetlerine daha fazla entegre etmek için eskiye oranla çok daha fazla çaba harcamakta. Farklı lokasyon ve zaman dilimlerinde asenkron çalışma gerçeği, kurum çapında tüm organizasyonları kapsayan işbirliği ve süreç yönetim araçlarına olan ihtiyacı da arttırmış oldu. 

Türkiye’de de bu çerçevedeki teknolojik gelişmeler hızla ivme kazandı. Özellikle yazılım geliştirme temelli girişimcilik alanlarında çok sayıda başarılı girişim ve proje hayata geçiyor. Türk firmaları da bu yeni dönemin gereklerine uygun olarak, teknolojiyi son derece iyi takip etmeye başladı. Hatta finans, oyun, e-ticaret gibi sektörlerde, küresel ölçekte adından söz ettiren başarılar sağlanmakta. Ancak teknoloji, gelişmeleri ile birlikte bazı zorlukları da ortaya çıkarıyor. Özellikle siber güvenlik tehditleri ve kişisel verilerin gizliliği konuları, bugün özellikle işletmelerin çok daha fazla dikkat etmesi gereken konuların başında gelmektedir.

 

Bu gelişmeler iş dünyasına nasıl yansıyacak?

Teknoloji alanındaki gelişmeler, iş dünyasından kamu hizmetlerine kadar birçok alanda önemli değişikliklere neden olmakta ve bu değişimler hızlanarak devam edecek gibi görünmektedir. 

Geçmişe bakarak bir tahmin yapmak gerekirse, internete erişimin %10 gelişmesinin, GSMH’da %1,5 artışa neden olduğunu yönünde Dünya Bankası’nın araştırmasını hatırlamak mümkün. Bu bağlamda; yapay zeka, 5G ve IoT, veri analitiği alanlarındaki gelişmelerin de, tıpkı internet gibi, çok büyük sosyal ve ekonomik etkilerinin olacağı kesin.  Bu teknolojilere erişim olanaklarının artışıyla da önümüzdeki dönemlerde yeni iş kolları, değişen iş modelleri ortaya çıkacaktır. 

Bu değişim ve ilerlemenin iş dünyasına ve dolayısı ile ulusal gelire çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum. Ancak, bu teknolojik dönüşüm sürecinin, eşitlik, sürdürülebilirlik bakışı ile yönetilmesi gerekiyor. Toplumun tüm kesimleri için teknolojiye eşit ve demokratik erişim olanağı sunarak, dijital okur yazarlığı yaymak, kültürel ve işlevsel anlamda da dijital uçurumu azaltılmak son derece büyük önem arz etmektedir. 

  

Bu teknolojiler içerisinde yapay zeka, çalışma biçimimizi derinden etkileyen ve değiştiren, devrim niteliğinde bir dönüşümü tetikliyor. Tekrarlı işlerin otomasyonu ile verimlilik artışı hedefleyen kurumlar, yapay zekayı da dahil ederek, operasyonlarını gözden geçirerek yeniden tasarlıyor.

Bilişim Zirvesi 2023 Değerlendirmeleri

Genel Müdürümüz Hasan Kaya’nın Bilişim Zirvesi 2023 “Kurumsal Servis Yönetiminde Yapay Zeka” başlıklı sunumu sonrası etkinliğe dair genel değerlendirmelerini paylaştığımız videoyu hemen izleyin ≥

server desteği sona eriyor Server Desteği 15 Şubat 2024’te Sona Eriyor

Taşıma planınızı hazırlama vakti geldi. Bilmeniz gerekenlerin ve sonraki adımları nasıl planlayacağınız ile ilgili temel bilgilerin üzerinden geçelim.

Atlassian Cloud Güvenliği Paylaşılan SorumluluklarAtlassian Cloud Güvenliği: Paylaşılan Sorumluluklar

Atlassian, Cloud’da uygulamaların güvenliğine, çalıştıkları sistemlere ve bu sistemlerin barındırıldığı ortamlara odaklanır. Gelin süreci birlikte inceleyelim…

Atlassian Cloud Enterprise ile Birden Fazla Örnek Modeli Kılavuzu

Atlassian Cloud Enterprise ile Birden Fazla Örnek Modeli Kılavuzu

Yöneticilerin Atlassian Cloud Enterprise planını kullanarak bulutta esneklik ve kontrolün zorluklarıyla nasıl mücadele edebileceği hakkında daha fazla bilgi edinin.